Foreningens udgivelser

Slægtsforeningen har gennem tiderne udgivet en del publikationer, men har ikke gjort det de senere år. Vi har derfor ikke mere noget salg af publikationer. Nedenfor findes en oversigt over de seneste publikationer, som ofte vil kunne findes rundt omkring på nettet.

Barfod Sagaen En beretning om de personer, der har båret navnet Barfod, Barfoed eller andre stavemåder af navnet. Af Jørgen H.P. Barfod. Udgivet af Slægtsforeningen 1992.
Denne slægtsbog bygger naturligvis på sine forgængere, “Stamtavle over Slægten Barfod-Barfood-Barfoed fra 1455 til 1925” fra 1925 og “19 generationer” fra 1960. “19 generationer” blev opbygget generationsvis og nummereret derefter. “Barfod Sagaen” er – efter at de første generationer er gennemgået – bygget op i kapitler, der samler hver gren af familien.

Fodnoter Lille hæfte med historiske oplysninger samt opdateringer til Slægtstavlen.
Årgang 2008 indeholder en artikel om Jørgen H. P. Barfod, Slægtsforskeren over alle Slægtsforskere, en opsats om Slægtsforeningens historie, en rapport fra Skanke-slægtsmøde i Rørås, august 2007, en beskrivelse af Andreas Thomsen Barfods rejse fra København til Aalborg i 1882 og en nekrolog for tegneren og filmmanden Bent Barfod, som i mange år var medlem af foreningens bestyrelse.

Portrætsamlingen “19 generationer i billeder”, 203 sider.
Portrætsamlingens 12 hæfter skal betragtes som et supplement til slægtsbogen “Nitten generationer”, som blev udgivet i 1960. Hvor slægtsbogen næsten udelukkende har måttet karakterisere personer og tidsafsnit med det skrevne ord, har det i billedhæfterne været forsøgt at tilføje portrætter, interiører eller eksteriører, der knytter sig til slægtshistorien. Det har naturligvis været vanskeligt at skaffe det fornødne billedmateriale fra de tidligste generationer, men det har heller ikke været nemt for de senere, så kvaliteten af de indsamlede billeder er derfor stærkt vekslende, hvilket naturligvis har sat sit præg. Alle disse problemer til trods er der dog blevet indsamlet en bemærkelsesværdig samling billeder af slægten Barfod-Barfoed.

Dobbeltkort med tuschtegning af Barfod-kirkestolen i Nørre Nebel (21 cm x 10,5 cm).

Publikationerne kan desværre ikke længere bestilles.