Barfod-Barfoed Stamtavle

Klik her for adgang til slægtens digitale stamtavle.
For der at kunne se detaljer om nulevende personer skal man dog lade sig registrere som bruger og logge ind med sit brugerid og kodeord. Registrering som ny bruger foregår fra siden Registrer ny brugerkonto, hvorefter der desværre kan gå nogle dage, før man får den udvidede adgang.

Barfod-Barfoed slægten er beskrevet flere gange, først Frederik Birkedal Barfods stamtavle fra 1925, så Jørgen H. P. Barfods slægtsbog ”19 Generationer” fra 1960 og endelig sammes ”Barfod-Sagaen” fra 1992. Siden 1982 har foreningen udsendt årlige hæfter af ”Fodnoter” som bl.a. indeholder tilføjelser og rettelser om slægten.

I 2007 besluttede foreningen at være på forkant med udviklingen (endnu engang), og lave den ultimative digitale “slægtsbog”. De to “Steen’er”, Poul og Thomas (henholdsvis far og søn) stod, med megen snilde og charmerende opfindsomhed, for teknikken, medens “pensionisterne” Flemming og Lars udførte slavearbejdet med at indskrive, ikke blot Barfod Sagaen, men også 19 Generationer og rettelser fra Fodnoter heri. Vi havde regnet med, om ikke en femårsplan, så dog noget i den retning. Men allerede efter et halv år var arbejdet stort set gennemført, hvad teksten angår, og vi gik herefter igang med at indscanne billeder.

Desuden planlægger vi at indskrive alle artikler fra Fodnoter. Lars er desuden begyndt at lave lydoptagelser med medlemmer af slægten, som fortæller løst og fast om deres liv. Det er planen, at brudstykker heraf også vil blive indlagt, da det er ligeså interessant at have en persons stemme som et portræt af vedkommende; og om halvtreds år vil man næppe tro, at man engang talte på den måde!

Det at slægtsbogen er kommet på nettet, har virkelig pustet nyt liv i foreningen, der nærmest “bestormes” med nye medlemmer, kommentarer og nye (og gamle) oplysninger, så det er en ren fornøjelse.

Den strukturerede del af Barfod-Barfoed slægtens historie kan benyttes via dette link.