Ekskursion til Moesgaard Museum ved Aarhus den 29. okt. 2016

I 2016 har vi besluttet at lægge den årlige udflugt til Jylland – mod sædvanligt på Sjælland. Vi tager til Moesgaard Museum ved Århus den 29. oktober 2016 og mødes kl. 11.00 ved hovedindgangen.

Slægtsforeningen har bedt afdelingsleder Peter Hambro Mikkelsen om at tage os bag kulisserne og vise os, hvordan arbejdet med at bevare og sikre oldsager foregår. Vi vil også få et indblik i konservatorernes mange andre opgaver, som bl.a. inkluderer forberedelse og fremstilling af kopier til udstillinger. Den nyeste omhandler Roms gladiatorer.

Som vi har kunnet læse om i tidligere numre af Fodnoter samarbejder Gry Barfod bl.a. med Moesgaard museum om datering af oldsager med en ny banebrydende dateringsmetode.

Rundvisningen i konservatorlaboratorierne vil blive efterfulgt af egenbetalt frokost i museets café. Derefter vil der være tid til at udforske selve museet på egen hånd.

Udover den permanente udstilling, som inkluderer et nyindrettet stenalderafsnit, er der mulighed for at se en særudstilling med otte nepalesiske kunstnere.

Arrangementet koster kun 50 kr., så reservér datoen den 29. oktober.

Tidsfristen for tilmelding til dette arrangement (den 1. oktober 2016) er overskredet, men hvis du læser dette inden den 29. oktober og er interesseret i at deltage, kan du jo forsøge at tage fat i Diana Barfod på 25 29 59 23, eller e-mail: dbarfod@mail.dk

 

Dette indlæg blev udgivet i Arrangement. Bogmærk permalinket.